Danseducatie

In ieder kind schuilt een danser!

Ben je op zoek naar een inspirerend en verbindend educatief dansproject? Ik ben jouw partner! Dans sluit aan bij de natuurlijke bewegingsdrang van kinderen, bij hun verbeeldingskracht en bij hun behoefte aan creëren, experimenteren en ordenen. Door dans leren ze meer over zichzelf, de ander en hun omgeving. Laat kinderen dansend hun talent ontdekken en geef hen een fysieke taal om mee te communiceren.

Voorstelling met workshops op maat

Voorstelling met workshops op maat

Als school of culturele organisatie kun je bij mij voorstellingen boeken met workshops op maat. Kinderen maken kennis met dans als professionele kunstvorm en ervaren dans door workshops rondom een thema uit de voorstelling. Het project sluit aan bij de competenties van de SLO dansleerlijn en wordt speciaal op maat gemaakt om aan te sluiten bij uw eigen doelen en wensen.

Fotograaf: Sacha Grootjans
Fotograaf: Sacha Grootjans

Dans in de klas

Met het Nederlands Dans Theater (NDT) breng ik dans in de klas. Het is fantastisch om te zien hoe kinderen en hun leerkrachten geïnspireerd raken door onze dansprojecten. Kinderen ontdekken de magie van het theater en de kracht van lichaamstaal en danskunst. Leerkrachten zien hun groepen op een andere manier en zien hun kinderen opbloeien.

Fotograaf: Sacha Grootjans
Fotograaf: Sacha Grootjans

Ontwikkeling educatief materiaal en lesbrieven

Met veel plezier help ik kunstenaars en theaters met het ontwikkelen van educatief materiaal en lesbrieven. Met een gedegen plan met inspirerende inhoud til ik jouw educatieve programma naar een hoger niveau. Dit zal scholen en subsidiënten overtuigen om met jou in zee te gaan!

Fotograaf: Sacha Grootjans
Fotograaf: Sacha Grootjans

Uitblinkers NDT

Het Nederlands Dans Theater (NDT) heeft een bijzonder talentontwikkelingstraject voor kinderen van 7 – 12 jaar. Met veel passie en plezier ontwikkelde ik de inhoud van dit programma en geef ik de kinderen les met een enthousiast team dansdocenten.

Educatieve apps Parade en Dreamplay

Het Nederlands Dans Theater (NDT) heeft twee educatieve apps waarmee kinderen spelenderwijs leren over moderne dans: 
Parade (groep 3 en 4) en Dreamplay (groep 5 en 6). Ik ontwikkelde de lesbrieven van deze apps. 

De apps zijn ontwikkeld voor leerkrachten van de basisschool en zijn kosteloos aan te vragen voor alle basisscholen en primair onderwijs koepelorganisaties. De leerdoelen van het lesmateriaal in de apps sluiten aan bij kerndoel 54 (TULE) en bij het nieuwe leerplankader kunstzinnige oriëntatie primair onderwijs (SLO).

Scroll naar boven