Co-creatie

Zullen we samen iets nieuws creëren?

Als bevlogen dansprofessional ga ik graag samenwerkingen aan met artiesten uit andere disciplines. Mijn fascinatie voor het concept ruimte, mijn voorliefde voor livemuziek en mijn drive voor het maken van werk op bijzondere locaties middenin de maatschappij deel ik graag met andere kunstenaars. Door co-creatie komen we tot nieuwe producten, voorstellingen en workshops die verrassen en uitdagen. 

Round and Round

Round and Round

Round and Round is een multidisciplinair project van Theo van Delft en Danstheater Rúm. Gedurende enkele maanden onderzochten we de mogelijkheden van dans gefilmd door een 360° camera. Dit mondde uit in een gedanst filmexperiment.

Co-creatie

Round and Round II - MIR project

In mei 2018 exposeerde Theo van Delft met Danstheater Rúm en gitarist Sander Hop de voorstelling Round and Round II in het MIR Project in Amersfoort. 

Round and Round II is een vervolg op het onderzoek met de 360° camera, maar krijgt gestalte in een bijzondere installatie. Centraal in de ruimte hangt een zes meter lange balans die traag wordt voorbewogen door drie verschillende elementen: smeltend ijs, wind, en zout dat uit een zandloper stroomt.

Drie dansers ontwikkelden een solo in reactie op dit beeld, ieder met een eigen element. Deze solo’s zijn live te zien, maar zijn ook met een 360° camera gefilmd en verwerkt tot kleine wereldbolletjes, waar de dansers in hun eigen universum opgesloten zitten.

Ariadne Verstegen

Ariadne Verstegen

Ariadne Verstegen is een eigenzinnig en getalenteerd pianiste. Wij raakten geïnspireerd door elkaars werk en dat leidde tot een mooie samenwerking. Tijdens Ariadne’s presentatie van haar debuut CD verzorgde ik een workshop dansimprovisatie. Om haar muziek te luisteren, te dansen, te genieten, te zweten, te voelen en te verbeelden. Bekijk haar werk en laat je meevoeren.

Anne-Marije van Duin

Anne-Marije van Duin (AMBD)

Met Anne-Marije van Duin, ofwel AMBD, werk ik samen in meerdere projecten. Anne-Marije is ruimte regisseur, planadviseur, landschapsarchitect, ruimtelijk ontwerper en geluidsontwerper. Haar niet-lineaire denken, vrije geest, scherpe oog en humor tilt onze gezamenlijke maakprocessen naar een hoger niveau. Bekijk haar website voor meer informatie.

VJ on Tour

Studio Maan - VJ ON TOUR

In 2015 kwam de Tour de France naar Utrecht. In aanloop naar dat evenement lanceerde de Gemeente Utrecht VJ ON TOUR, waarin mijn dansers te zien waren in een groot VJ spektakel op de trappen van het stadhuis. Studio Maan verzorgde hiervoor de lichtshow.

Scroll naar boven